Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: a Bajnai-kormány csak mélyítette a válságot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Bajnai-kormány csak mélyítette Magyarország válságát, emiatt 2010-ben a magyar emberek többsége életének még nehezebbé válására számít, és a gazdasági elemzők előrejelzései is nagyon borúlátóak - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Bajnai Gordon kormányfő nyilatkozatára.

"Az MSZP-kormány megszorításokkal akarta kezelni a válságot, de a gazdasági visszaesés emiatt csak nagyobb lett, nem is beszélve a rekord-magasságba emelkedő munkanélküliségről" - fogalmazott közleményében Szijjártó Péter.

Hozzátette: a Bajnai-kormány ráadásul a 2010-es évet is adóemelésekkel és áremelésekkel kezdte, "vagyis még több terhet raknak az emberekre, miközben a korrupt szocialisták a közpénzek, a nemzeti vagyon utolsó maradékait lopják el".

"Bajnai a Gyurcsány-korszak továbbéltetője, az MSZP-t meg kell állítani, a Gyurcsány-Bajnai-korszakot le kell zárni!" - foglalta össze az ellenzéki politikus.

A miniszterelnök az MTI-nek adott nyilatkozatában azt mondta, gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következő kormánynak. Hangsúlyozta: ha folytatódik a tavalyi fegyelmezett gazdálkodás, 2011-től beindul a gazdasági növekedés,

A kormányfő arról is beszélt, hogy a válságkezelést az utolsó napig végigviszi, mert a válság nincs tekintettel politikai ciklusokra, kampányidőszakokra, nem vár, amíg a politika mással van elfoglalva. Ezzel a gyors gyarapodással nyeri majd el értelmét az áldozatvállalás, amelyből Magyarország minden polgára részt vállalt 2009-ben és 2010-ben, amiért mindenkit köszönet illet - tette hozzá.

A válságkezelés kényszerűen fájdalmas lépései mellett sikerült összetartani a magyar társadalmat, megvédeni "az élet kereteit adó" nagy rendszereket, a munkát, a szociális gondoskodást, a válság elleni küzdelemben pedig érvényesíteni a szolidaritás elvét - hangsúlyozta a miniszterelnök.