eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: a Bajnai-kormány csak mélyítette a válságot

A Bajnai-kormány csak mélyítette Magyarország válságát, emiatt 2010-ben a magyar emberek többsége életének még nehezebbé válására számít, és a gazdasági elemzők előrejelzései is nagyon borúlátóak - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Bajnai Gordon kormányfő nyilatkozatára.

"Az MSZP-kormány megszorításokkal akarta kezelni a válságot, de a gazdasági visszaesés emiatt csak nagyobb lett, nem is beszélve a rekord-magasságba emelkedő munkanélküliségről" - fogalmazott közleményében Szijjártó Péter.

Hozzátette: a Bajnai-kormány ráadásul a 2010-es évet is adóemelésekkel és áremelésekkel kezdte, "vagyis még több terhet raknak az emberekre, miközben a korrupt szocialisták a közpénzek, a nemzeti vagyon utolsó maradékait lopják el".

"Bajnai a Gyurcsány-korszak továbbéltetője, az MSZP-t meg kell állítani, a Gyurcsány-Bajnai-korszakot le kell zárni!" - foglalta össze az ellenzéki politikus.

A miniszterelnök az MTI-nek adott nyilatkozatában azt mondta, gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következő kormánynak. Hangsúlyozta: ha folytatódik a tavalyi fegyelmezett gazdálkodás, 2011-től beindul a gazdasági növekedés,

A kormányfő arról is beszélt, hogy a válságkezelést az utolsó napig végigviszi, mert a válság nincs tekintettel politikai ciklusokra, kampányidőszakokra, nem vár, amíg a politika mással van elfoglalva. Ezzel a gyors gyarapodással nyeri majd el értelmét az áldozatvállalás, amelyből Magyarország minden polgára részt vállalt 2009-ben és 2010-ben, amiért mindenkit köszönet illet - tette hozzá.

A válságkezelés kényszerűen fájdalmas lépései mellett sikerült összetartani a magyar társadalmat, megvédeni "az élet kereteit adó" nagy rendszereket, a munkát, a szociális gondoskodást, a válság elleni küzdelemben pedig érvényesíteni a szolidaritás elvét - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×