Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A nyomtatott sajtó nem tudja visszacsábítani az internetezőket - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem sok jó hírrel szolgál a napilapok jövőjét illetően az a felmérés, amelyet a Népszabadság megbízásából készített a MASMI Hungary Piackutató Intézet még tavaly novemberben.

Az ezerfős mintán végzett kutatás szerint aki egyszer már átállt a netre, aligha csábítható vissza a nyomtatott világba - feltéve persze, hogy nem kell ezreket fizetnie havonta az online tartalmakért, ami viszont egyelőre nem fenyeget. A lap által megkérdezett közgazdász szerint irreális a több ezer forintos havi díjjal kapcsolatos kérdésfelvetés, ezt jelzi a válaszadók alacsony hányada is. Az pedig közgazdasági nonszensz, hogy a felhasználók ugyanazért a tartalomért, amit eddig ingyen megkaphattak, pénzt adnának ki.

A Magyar Nemzetben az áll: káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg. A bizonytalanságot növeli, hogy a napokban módosított kormányrendelet alapján a rendvédelmi, illetve a nemzetbiztonsági védelem alá eső szervek csak nemzetbiztonsági védelem alá eső szervtől, azaz a Moltól vásárolhatnak benzint vagy gázolajat. A rendőrség nem tudott arról nyilatkozni, hogy a jövőben, hol tankolnak. A Mentőszolgálat ugyanakkor továbbra is a Moltól veszi az üzemanyagot; a tűzoltók pedig mindkét olajtársaságnál vásárolnak.