eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A nyomtatott sajtó nem tudja visszacsábítani az internetezőket - lapszemle

Nem sok jó hírrel szolgál a napilapok jövőjét illetően az a felmérés, amelyet a Népszabadság megbízásából készített a MASMI Hungary Piackutató Intézet még tavaly novemberben.

Az ezerfős mintán végzett kutatás szerint aki egyszer már átállt a netre, aligha csábítható vissza a nyomtatott világba - feltéve persze, hogy nem kell ezreket fizetnie havonta az online tartalmakért, ami viszont egyelőre nem fenyeget. A lap által megkérdezett közgazdász szerint irreális a több ezer forintos havi díjjal kapcsolatos kérdésfelvetés, ezt jelzi a válaszadók alacsony hányada is. Az pedig közgazdasági nonszensz, hogy a felhasználók ugyanazért a tartalomért, amit eddig ingyen megkaphattak, pénzt adnának ki.

A Magyar Nemzetben az áll: káoszt okozott, hogy az állami szervek tankolási pályázatát az osztrák OMV nyerte meg. A bizonytalanságot növeli, hogy a napokban módosított kormányrendelet alapján a rendvédelmi, illetve a nemzetbiztonsági védelem alá eső szervek csak nemzetbiztonsági védelem alá eső szervtől, azaz a Moltól vásárolhatnak benzint vagy gázolajat. A rendőrség nem tudott arról nyilatkozni, hogy a jövőben, hol tankolnak. A Mentőszolgálat ugyanakkor továbbra is a Moltól veszi az üzemanyagot; a tűzoltók pedig mindkét olajtársaságnál vásárolnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×