Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ellenőrzött a mérési pontosságuk az új rendőrségi traffipaxoknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ötven új rendőrségi mobil sebességmérő készülék a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által hitelesített, azok mérési pontosságuk ellenőrzött - közölte honlapján a rendőrség.

Tekintettel arra, hogy a rendőrség számára is új mérési módszert vezettek be, ezért a rövid használati idő alatt, elhamarkodott és felelőtlen kijelentés a rendszert rosszul vagy tévesen működőnek nevezni - olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a használat során a rendőrség részéről tett eddigi észrevételek a különböző forgalmi körülmények közötti alkalmazhatóságra, a készülék kezelésére és az ügyvitelt megkönnyítő funkciókra vonatkoztak. Nem érintették a végzett mérések pontosságát, illetve a dokumentált jogsértések bizonyíthatóságát.

A rendőrség a korábban használt sebességmérő eszközöknél is a kiértékelésre alkalmas, a jogsértést egyértelműen bizonyító felvételek alapján kezdeményezett eljárást. Ezt a gyakorlatát az új mérőkészülékek rendszerbe állításával sem kívánja megváltoztatni - olvasható.

Az MTV Híradója kedden azt közölte, rosszul működnek az új rendőrségi traffipaxok, gyakran téved az 50 új készülék az eljárás elindításához szükséges adatokban.

A Híradó értesülései szerint az új traffipaxokról - amelyektől a rendőrség minden eddiginél hatékonyabb fellépést remélt a gyorshajtók ellen - a próbaüzem alatt kiderült, hogy a berendezések műholdas helymeghatározó rendszere olykor téves adatot rögzít, és az eljárás megindításához szükséges adatok sem mindig jelennek meg a műszer kijelzőjén.