Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hegedűs Zsuzsa: A nyomor ne versenyezzen!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mozgalmat indított és alapítványt hozott létre Hegedűs Zsuzsa szociológus azért, hogy a leszakadóban lévő kistérségekben élő hátrányos helyzetű, étkezési támogatásban részesülő gyermekek elegendő mennyiségű élelemhez jussanak.

A Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány azért küzd, hogy a leghátrányosabb kistérségi iskolákban minden gyereknek jusson legalább naponta egyszer meleg és egészséges étel. Hegedűs Zsuzsa, a mozgalom alapítója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a kezdeményezés célja, hogy 36 ezer éhező gyereknek biztosítsanak élelmet.

A szociológus hozzátette: ma Magyarországon ennyi gyerek kap étkezési támogatást, ezért "őket kell nagyobb mennyiségű fehérjéhez juttatni". Problémát jelent, hogy a kisiskolák egy részében főznek, máshol azonban nem.

Hangsúlyozta: hetente kétszer szeretnének az étkezési támogatásba részesülő gyerekeknek magyar alapanyagból ételt biztosítani. Elmondta, az akcióra a pénzgyűjtést megnehezíti, hogy január 1-jétől minden nem magánadomány adóköteles.

Éppen ezért hozták létre ezt a közhasznú alapítványt, amely mint a szociológus fogalmazott, nem fizet tiszteletdíjat vagy költségtérítést. A nyomor ne versenyezzen - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az alapítvány számlájára befizetett pénz csak élelmiszerre fordítják.

Hanganyag: Mong Attila