Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Föld omlott a munkásokra - ketten meghaltak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ráomlott a föld négy munkásra hétfő délután a Somogy megyei Bábodpusztán, ketten életüket vesztették - közölte Heizler György, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a balesettel kapcsolatosan elmondta: egy 49 éves böhönyei férfi és 17 éves fia a helyszínen életét vesztette, egy munkás súlyos, egy másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A katasztrófavédelmi igazgató közlése szerint a négy emberre akkor dőlt rá a föld, amikor egy markológéppel már kiásott, három méter mély árokban dolgoztak. Az árokkal két halastavat akartak összekötni.

Az elsőként kimentett, még eszméletnél lévő két munkást mentőhelikopterrel a marcali kórházba szállították - mondta el az igazgató. A másik két ember már eszméletlen volt, amikor a tűzoltók kiszabadították őket a föld alól, a mentőorvos két perccel később megállapította a halál beálltát - tette hozzá.

Heizler György a mentés körülményeiről elmondta: nagy erőkkel vonultak a Nagybajom és Böhönye közötti pusztán történt balesethez. Hat tűzoltóautóval 21 tűzoltó sietett a bajbajutottak segítségére. A mentést nehezítette, hogy az árok oldalait előbb fákkal ki kellett támasztani, nehogy a laza, homokos talaj tovább omoljon.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított vizsgálatot.

Hanganyag: Szépvölgyi István