eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla

Az új vírus okozta egy kismama halálát Győrben

Újabb kismama halt meg az új influenza vírus okozta szövődmények miatt. A 21 éves nőt 3 hétig kezelték a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, lélegeztetőgépen tartották, állapota mindvégig kritikus volt.

Hat és fél hónapos kisbabáját császármetszéssel hozták világra. A csecsemő jól van - mondta Oláh Attila, az intézmény orvos-igazgatója.

A kismama több mint három hete jelentkezett a kórházban, akkor már egy hete küzdött lázas állapotban a betegséggel. A kismamát a tüdőgyulladás tüneteivel került az intenzív osztályra, de állapota itt is folyamatosan romlott.

A 24 napos intenzív kezelés ellenére a H1N1-vírus mellett bakteriális fertőzést is kapott, állapota folyamatosan romlott. Egyre nehezebben lehetett lélegeztetni, állapota válságossá vált - mondta az InfoRádióban Oláh Attila, a gyári Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója.

A szakemberek ezért a terhessége 26. hetében úgy döntöttek, császármetszéssel világra hozzák gyermekét. Az újszülött a körülményekhez képest jól van, a fertőzést nem kapta el, már a lélegeztetőgépről is le lehetett venni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×