Egész Európában akadozik a légi forgalom

Infostart
2009. december 21. 14:51
Több országban megnövekedett a kihűlés következtében meghaltak száma a rendkívül hidegben. Lengyelországban a hétvégén 42-en fagytak meg; Ukrajnában a múlt hét második felében 27 ember halálát okozta a téli idő és 465 embert kezelnek kórházban fagyási sérüléssel.

Közben a közlekedésben is fennakadásokat okoz az időjárás: Franciaországban a de Gaulle és az Orly repülőtérről induló járatok 40 százalékát törölte a nemzeti légitársaság. Belgium három legnagyobb repülőterén jelentős késésekkel, az amszterdami nemzetközi légikikötőben és a londoni Heathrow-n késéssel vagy egyáltalán nem közlekednek a légi járatok.

A madridi Barajas repülőtéren négyből két leszállópályát lezártak a rossz látási viszonyok miatt és ma reggelig több mint 50 járatot töröltek.

Nem indultak el a spanyol fővárost Barcelonával, Malagával és Sevillával összekötő gyorsvonatok és tegnap hajnalban teljesen leállították a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Eurostar szuperexpresszeket.

Akadozik a busz és a vonatközlekedés Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Ausztriában, Hollandiában és Olaszországban is.