Egész éjszaka tisztították az utakat

InfoRádió / MTI
2009. december 21. 07:00
Az FKF Zrt. 91 téli munkagépe dolgozott vasárnap éjszaka a budapesti utakon, 121 dolgozó pedig kézi erővel takarította a havat, a BKV járatai hétfő hajnalban rendben közlekedtek - közölte a cég

A tájékoztatás szerint a munkagépek a mellékutakat takarították, de hajnalban visszatértek a fő- és tömegközlekedési útvonalakra, hidakra, felüljárókra, hogy biztosítsák a közösségi közlekedés fennakadás nélküli elindulását.

Hétfőn nappal folytatják a mellékutak tisztítását. A közleményben hangsúlyozzák, hogy sok utcába nem jutottak még el, ezért ezeken a helyeken a burkolat havas, jeges.

Az FKF kéri a járművezetők türelmét, és hogy továbbra is óvatosan, fokozott figyelemmel közlekedjenek, mivel az erős fagy miatt - az éjjel mínusz 13-19 fok volt Budapesten - jégpáncél boríthat nagy útfelületeket. Kérik a magánház-tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól, és mentesítsék a síkosságtól a gyalogosbelesetek elkerülése érdekében. A havat azonban ne a már megtisztított úttestre tolják le, mivel azzal ismét balesetveszélyt idéznek elő - teszik hozzá.

Hóeltakarítási eszközök és síkosságmentesítő anyagok vásárolhatók az FKF Zrt. lakossági ügyfélszolgálati irodájában, valamint a hulladékgyűjtő udvarokban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dolgoznak a hókotrók - Horti Zsófia
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást