Túl férfias a magyar politika

Infostart
2009. december 19. 10:10
Rendkívül kevés nő vesz részt a politikában Magyarországon. A Világgazdasági Fórum évente elkészített nemi egyenlőtlenségi listája négy területen vizsgálja a nők és a férfiak egyenlőtlenségét: a gazdasági lehetőségek, az oktatásban való részvétel, az egészségi állapot és a politikai hatalomból való részesedés tekintetében.

A Népszabadság azt írja, hogy a 2009-es jelentés szerint Magyarország a hatvanötödik 164 ország közül. Míg az oktatás és az egészségügy terén szinte teljes az egyenlőség, addig a politikai döntéshozatalban való részvételben csak a 81. helyen állunk. Még olyan országok is megelőzik Magyarországot, mint Mozambik, vagy Uganda.

A Magyar Nemzet azt írja, január elsejétől 5,7 százalékkal kerül többe a földgáz a lakossági fogyasztóknak, míg az egyetemes szolgáltatás nagyobb felhasználóinak csökken a tarifa. A csökkenés mértéke itt 3,5 százalék, és 1,2 százalék közötti. Ugyanakkor kiesik a tarifából az a köbméterenkénti négyforintos elem, amelyet még nyáron épített be a kormány az árképletbe, hogy mérsékelje a választásokhoz közeli, januári drágulás mértékét. A szociális alapú kompenzáció pedig csak 2010 április 31-ig marad életben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást