Kevés az esélye, hogy fehér karcsácsonyunk lesz

Infostart
2009. december 18. 16:21
Hideg nappalok és fagyos éjszakák jellemzik a hétvégét, zord időjárás az északkeleti országrészen lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint azonban keddtől jelentős felmelegedés lesz, így valószínűleg mégsem lesz fehér a karácsony.

A hétvégén igazi téli időjárásra számíthatunk: többfelé várható havazás, az ország déli területein jelentősebb mennyiségű, akár 8-12 centiméter hóréteg kialakulására is van esély. A fővárosban és környékén 2-7 centiméter hó hullhat - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Gál Áron hozzátette: szombaton a legmagasabb hőmérséklet mindössze mínusz 4 és mínusz 8 fok között várható, és vasárnap is hasonló értékekre kell számítani. Ráadásul vasárnap hajnalban mínusz 8 és mínusz 13 fok közé csökken a hőmérséklet, de a derült, vastag hóval borított helyeken akár mínusz 20 fok is lehet.

A jövő hét első napjaiban jelentős felmelegedés kezdőik, ami csapadékkal is jár majd: főként havas és ónos esőre kell készülni. Szerdán már 2 és 7 Celsius-fok között lesz a csúcshőmérséklet, csütörtökön pedig 3 és 8 fok közötti értékek várhatók, vagyis nappal biztos, hogy olvadni fog, így az ország nagyobb részén az a valószínűbb, hogy fekete lesz a karácsony.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást