eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla

Arnóth Sándor képviselő-jelöltsége ellen tiltakozik az MSZP

Az MSZP követeli, hogy a Fidesz a jövő évi választásokon ne indítsa egyéni képviselőjelöltként Püspökladány fideszes polgármesterét. Arnóth Sándor tavaly lemondott a parlamenti mandátumáról, miután azt mondta egy szocialista államtitkárnak:"lógni fogsz". Most pedig előkerült egy nyári hangfelvétel, amelyen a városvezető a helyi cigányokra tett becsmérlő megjegyzést.

Vihart kavart Püspökladány fideszes polgármesterének újabb kijelentése. Arnóth Sándor először tavaly ősszel okozott kisebb bonyodalmat a parlamentben, amikor Iváncsik Imre akkori szocialista titkosszolgálati államtitkár interpellációs válasza közben bekiabálta, hogy "Lógni fogsz"! Az esetet követően a Fidesz vezetőivel konzultált, majd bejelentette, hogy lemond az országgyűlési mandátumáról.

Arnóth Sándor viszont maradt Püspökladány polgármestere, és egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint az augusztus 3-i képviselőtestületi ülésen a helyi romákat becsmérelte, mikor arról beszélt, hogy mennyire lehet őket bevonni a közmunkaprogramba.

"Az, hogy engem néhány koszlobár cigány szid, egye fene, belefér. 363 embert vettünk fel különböző munkák elvégzésére, tehát egy normál honvédségi beosztásnál 36 tizedesnek meg őrvezetőnek kellene lenni. Ez azt jelenti, hogy ennyi gondolkodó, normális embert ebből a csapatból ki kéne választani. Nincs. Nincs benne. Van egy rossz hírem, nem tudod ezeket az embereket ilyen feltételek mellett munkára kényszeríteni. Ninc,s János, nem tudok ilyet beletenni, mert nem vagyok genetikus." - mondta a polgármester.

A koszlobár kifejezés, amivel a polgármester illette a romákat, az Alföldön "piszkos, tetvest" jelent. Az InfoRádió kereste Arnóth Sándort, egyelőre azonban nem értük el. Az MTI-nek korábban azt mondta, a felvétel hamis, semmi olyat nem mondott, ami sértő lett volna a cigányságra nézve. Ennek ellenére a szocialista Csontos János állítja, hogy a hangfelvétel hivatalos, és jegyzőkönyv is van róla. Az MSZP-s képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ezek után egyéni körzetben indítja a választásokon Arnóth Sándort.

A szocialista politikus kijelentette: nagyon helyesen Molnár Oszkár edelényi polgármester nem szerepel ezen a listán, ugyanakkor Arnóth Sándornak sem lenne szabad szerepelnie az egyéni indulók között.

Minderre a Fidesz sajtófőnöke a távirati irodának azt mondta, az MSZP bízza a választókra, hogy kit küldenek az Országgyűlésbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×