Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tölgyessy Péter: Az MDF lett a baloldal kisebbik pártja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MDF teljesen átlépett a jobboldali erőtérből a baloldaliba a magyar politikai palettán - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tölgyessy Péter. A politikai elemző szerint az MDF az MSZP-től vehet majd el szavazatokat a parlamenti választásokon.

Az MDF szavazótáborának összetétele szinte teljes egészében kicserélődött, a párt átlépett a jobboldali erőtérből a baloldaliba, annak kisebbik pártja, ha úgy tetszik, az SZDSZ utóda lett belőle - mondta Tölgyessy Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikai elemző hozzátette: az MDF a mostani választásokkor is nagyon sok, az SZDSZ-ben és az MSZP-ben csalódott szavazót állíthat maga mellé Bokros Lajos segítségével: a pártra potenciálisan eső szavazatmennyiség soha nem látott mértékű, ennek 80 százalékát pedig a szocialistáktól veheti el.

Az ugyanakkor nyitott kérdés - magyarázta a szakértő -, hogy az MDF mekkora logisztikai támogatást kap majd kívülről az induláshoz, hiszen a saját ereje nem biztos, hogy elég lesz ehhez.

Az MDF leginkább egyszemélyes párt: a magyar politikai palettán nincs hozzá fogható abból a szempontból, hogy szinte minden egyetlen ember politikai akarásán múlik. Dávid Ibolyán, a párt elnökén látszik, hogy bármi áron közszereplő akar maradni - fűzte hozzá Tölgyessy Péter.

Hanganyag: Mong Attila