eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Főváros: összefogtak a szabad demokraták és a szocialisták

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés az egészségügyi modellre vonatkozó szocialista előterjesztést. A javaslatot tegnap a képviselők többsége elutasította, az MSZP ezután nem vett részt a ma délelőtti ülésen, a közgyűlés így egy időre határozatképtelenné vált.

Később a szabad demokrata képviselők szavazataival sikerült elfogadtatni a javaslatot, amelynek értelmében a Budapest Egészségügyi Modell keretein belül a Fővárosi Egészségközpont Zrt. a helyben központosított közbeszerzési funkció ellátásához felhasználhatja közel félmilliárd forintos törzstőkéjét. Elfogadták a képviselők a tegnap szintén elutasított, az Európai Beruházási Bankkal kötendő 150 millió euró értékű hitelkeret-szerződésről szóló szabad demokrata javaslatot is. Demszky Gábor főpolgármester erről az előterjesztésről tegnap azt mondta: a hitelkeret a város pénzügyi stabilitását biztosítja, és azt csak szükség esetén használják fel.

 A délutáni ülésen nem vett részt a Fidesz-KDNP frakció. Tarlós István délután azt mondta: a szocialisták kivonulása miatt nem vesznek részt az ülésen. Hozzátette, hogy ha a főpolgármester jövő hétre összehív egy rendkívüli közgyűlési ülést, arra elmennek majd.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×