eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hogyan autózzunk télen?

A havas úton sokkal nagyobb követési távolságot kell tartani, mint máskor - ez csak egy jó tanács azok közül, amit az InfoRádió által megkérdezett szakértő ad a most volán mögé ülőknek. Pesoldt Ferenc, az Allianz Vezetéstechnikai Centrum vezető instruktora a téli gumiabroncsokról, az autó felkészítéséről és a téli vezetés szabályairól beszélt.

Most már minden autón téli guminak kellene lennie, de Pesoldt Ferenc attól tart, hogy ez nem így van. Az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Tanpálya vezető instruktora közölte, egy téli abroncs 3-4 éven át használható, de az életveszélyes, ha csak az egyik tengelyre tesznek télit, ezzel spórolva.

Fontos még a világítás, ezzel kapcsolatban Pesoldt Ferenc azt tanácsolta, hogy télen lakott területen belül is kapcsolják fel a világítást az autósok, és takarítsák meg a világítóberendezések.

A vezető instruktor szerint érdemes olyan ruhát felvenni, hogy ha bent ragadunk a kocsiban, ne kelljen fagyoskodni, míg a teli tank azért fontos, mert nem tudni, mikor kell a motort járatva a fűtéssel melegíteni.

Nem árt ha van indítókábel és vontatókötél az autóban, akár azért is, hogy a bajba jutottakon segítsünk - tette hozzá.

Pesoldt Ferenc kiemelte: a havas úton sokkal nagyobb követési távolságot kell tartani, mint máskor, és fontos a sebesség lényeges megválasztása, mert ilyenkor sokkal hosszabb a fékút.
.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×