eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

"Alásóznak" az utakon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 77 üzemmérnökségén háromezer dolgozó több száz géppel végzi az utak síkosságmentesítését, a teljes géppark az utakon van - közölte a cég.

A szerda reggeli órákban az ország mintegy kétharmadában havazott: intenzív a hóesés Somogy megyében. Vas, Heves és Hajdú-Bihar megyében, valamint Tapolca, Paks, Pécs, Makó és a Velencei-tó közelében szállingózik vagy esik a hó.

A közútfenntartó már korábban készenlétbe helyezte 538 eszközhordozóját, amelyre hóekét, sószórót vagy hómarót is rögzíteni lehet. Ezeken kívül 130 rakodógépet, 49 hómarót és 59 grédert tudnak hadrendbe állítani. Ha ez nem lenne elég, a társaság szerződéses vállalkozóit is az utakra rendeli - olvasható a Magyar Közút közleményében.

Ismertetik, hogy az eltakarítást csak akkor tudják megkezdeni, amikor a hó vastagsága meghaladja az 5 centimétert. Addig a társaság "alásózást" végez, hogy megakadályozza a forgalom által letaposott hó lefagyását. Az eltakarítást a legnagyobb forgalmú főúthálózaton kezdik, majd a hóesést, illetve a főúthálózaton elvégzett munkát követően - 6-24 órán belül - a mellékúthálózatról is letakarítják a havat. Vannak azonban olyan útszakaszok, ahol környezetvédelmi okokból nem végeznek sószórást, ezeket az utakat táblával jelzik.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×