eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A gyógyszerészek szerint a lakosság a gyógyszerszabályok módosulásának fő kárvallottja

A lakosság lesz a legfőbb, a gyógyszerésztársadalom a második számú kárvallottja az egészségügyi "salátatörvény" patikákat érintő módosításának - mondták a szakmai kamara vezetői.

Hankó Zoltán alelnök szerint azzal, hogy 2013 helyett csak 2011-ig szól az új gyógyszertárak létrehozására kimondott moratórium, a heti nyitva tartást pedig a szakmai szervezetekkel korábban kialkudott 84 helyett 60 órában minimálták, megakadályozzák a veszteséges patikák számának csökkentését, miközben a 2400 hazai gyógyszertár közül 700 mínusszal zárta a 2008-as esztendőt.

Emlékeztetett arra: két nagy, az utóbbi hónapokban csődbe ment gyógyszertárlánc összesen hétmilliárd forinttal maradt adósa a nagykereskedőknek.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke érthetetlennek és inkorrektnek nevezte, hogy a törvénymódosítási folyamat végső szakaszában olyan pontokat is a velük való egyeztetés nélkül változtattak meg, amelyeken korábban konszenzusra jutott velük a kormányzat.

Szerinte az eljárás mellett se szakmai, se társadalmi szempontok nem szólnak, de alkotmányossági szempontból sem volt sürgető a változtatás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×