eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Feltételeket szabott a Fidesz Molnár Oszkárnak

Függetlenként indul a jövő tavaszi országgyűlési választásokon Molnár Oszkár edelényi polgármester. Ezt maga a politikus jelentette be, miután nyilvánossá vált a Fidesz egyéni képviselő-jelöltjeinek listája. Molnár Oszkár azt mondta, a Fidesz vezetése csak akkor támogatná a majdani polgármester-jelöltségét, ha tavasszal nem indulna függetlenként az új fideszes jelölttel szemben.

Az edelényi városi kórház főigazgatóját indítja a Fidesz az edelényi egyéni választókerületben, ahol 1998-ban és 2002-ben a település polgármestere, Molnár Oszkár mandátumot szerzett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a politikus befutó helyet kap-e a párt választási listáján, de a nyilatkozatokból arra lehet következtetni, hogy nem.

Molnár Oszkár korábban többször is értekezett nagy nyilvánosság előtt a globális zsidó nagytőkéről és arról, hogy a várandós anyák az ország bizonyos régióiban hogyan károsítják meg saját magzatukat, hogy a fogyatékosan megszülető gyermek után segélyt vehessenek fel.

Bár a Fidesz vezetése akkor nem határolódott el egyértelműen a polgármestertől, most nem indulhat egyéni választókerületben a párt színeiben. Elindul viszont függetlenként - jelentette be hétfőn a parlamentben, szerinte ugyanis a Fidesz összes ottani alapszervezete, valamint 8000 állampolgár is támogatja őt.

Az InfoRádió megkérdezte Molnár Oszkártól, hogy jövő ősszel, az önkormányzati választáson elindul-e ismét Edelény polgármesteri tisztségéért. "Természetesen - hangzott a válasz. - A Fidesz vezetősége azt közölte velem, hogy amennyiben nem indulok függetlenként, akkor polgármesterként támogat" - jelentette ki, hozzátéve, hogy így a Fidesz nyilvánvalóan nem fogja támogatni az önkormányzati választáson.

Molnár Oszkár ennek ellenére nem lép ki a pártból, de azt az InfoRádió kérdésére nem tudta megmondani, hogy ezek után mire számíthat a Fideszben. Nem is bánta meg a korábbi nagy vihart kavart nyilatkozatait, amelyek miatt vélhetően lekerült a jelölti listáról, de elmondta, feljelentést tett a legfőbb ügyésznél azok miatt az esetek miatt, amelyeket korábban említett: a saját magzatukat károsító várandós anyák; a vérfertőzések; a fiatal korúak megrontása; valamint amiatt, hogy az állami gondozásba adott gyermekeket rokon vagy szomszéd fogadja örökbe, és így jelentős anyagi támogatást kapnak a családok, akik visszakapják a gyermeküket. Elmondása szerint mindezekről tanúkat és bizonyítékokat tud bemutatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×