Feltételeket szabott a Fidesz Molnár Oszkárnak

Infostart
2009. december 15. 07:40
Függetlenként indul a jövő tavaszi országgyűlési választásokon Molnár Oszkár edelényi polgármester. Ezt maga a politikus jelentette be, miután nyilvánossá vált a Fidesz egyéni képviselő-jelöltjeinek listája. Molnár Oszkár azt mondta, a Fidesz vezetése csak akkor támogatná a majdani polgármester-jelöltségét, ha tavasszal nem indulna függetlenként az új fideszes jelölttel szemben.

Az edelényi városi kórház főigazgatóját indítja a Fidesz az edelényi egyéni választókerületben, ahol 1998-ban és 2002-ben a település polgármestere, Molnár Oszkár mandátumot szerzett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a politikus befutó helyet kap-e a párt választási listáján, de a nyilatkozatokból arra lehet következtetni, hogy nem.

Molnár Oszkár korábban többször is értekezett nagy nyilvánosság előtt a globális zsidó nagytőkéről és arról, hogy a várandós anyák az ország bizonyos régióiban hogyan károsítják meg saját magzatukat, hogy a fogyatékosan megszülető gyermek után segélyt vehessenek fel.

Bár a Fidesz vezetése akkor nem határolódott el egyértelműen a polgármestertől, most nem indulhat egyéni választókerületben a párt színeiben. Elindul viszont függetlenként - jelentette be hétfőn a parlamentben, szerinte ugyanis a Fidesz összes ottani alapszervezete, valamint 8000 állampolgár is támogatja őt.

Az InfoRádió megkérdezte Molnár Oszkártól, hogy jövő ősszel, az önkormányzati választáson elindul-e ismét Edelény polgármesteri tisztségéért. "Természetesen - hangzott a válasz. - A Fidesz vezetősége azt közölte velem, hogy amennyiben nem indulok függetlenként, akkor polgármesterként támogat" - jelentette ki, hozzátéve, hogy így a Fidesz nyilvánvalóan nem fogja támogatni az önkormányzati választáson.

Molnár Oszkár ennek ellenére nem lép ki a pártból, de azt az InfoRádió kérdésére nem tudta megmondani, hogy ezek után mire számíthat a Fideszben. Nem is bánta meg a korábbi nagy vihart kavart nyilatkozatait, amelyek miatt vélhetően lekerült a jelölti listáról, de elmondta, feljelentést tett a legfőbb ügyésznél azok miatt az esetek miatt, amelyeket korábban említett: a saját magzatukat károsító várandós anyák; a vérfertőzések; a fiatal korúak megrontása; valamint amiatt, hogy az állami gondozásba adott gyermekeket rokon vagy szomszéd fogadja örökbe, és így jelentős anyagi támogatást kapnak a családok, akik visszakapják a gyermeküket. Elmondása szerint mindezekről tanúkat és bizonyítékokat tud bemutatni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást