eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán Viktor: Fidesz-KDNP az egyetlen csapat, amely változást akar

A Fidesz elnöke szerint pártján és a KDNP-n kívül valamennyi politikai erő a Gyurcsány-korszak meghosszabbításában érdekelt. Orbán Viktor a legnagyobb ellenzéki párt országos választmányának ülésén azt mondta: a Fidesz-KDNP az egyetlen csapat Magyarországon, amely változást akar.

Az elmúlt nyolc év legnagyobb bűne a Fidesz elnöke szerint az, hogy a politika mindenből kihagyta az embereket, nem képviselte az érdekeiket, és trükkök százaival a döntés lehetőségét is elvette tőlük. Orbán Viktor a párt országos választmányi ülésén napirend előtti felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy a politikának vissza kell térnie az emberekhez.

"Csak az emberek felé forduló politikával, velük együtt, közösen, a nagy többség akaratát képviselve lehet legyőzni a bajokat és lehet majd felemelni Magyarországot. Ez maga a változás" - mondta a politikus.

Alig több mint száz nappal az országgyűlési választások előtt, már állnak a zászlók, amelyekre mindenki felírta az elképzeléseit - közölte Orbán Viktor, aki szerint az MSZP-ben, az SZDSZ-ben, az MDF-ben, és a Jobbikban az a közös, hogy mindegyik a múltat akarja konzerválni.

"A Magyar Szocialista Párt zászlaján ez áll: >>Gyurcsány-korszak II<<. Látható, hogy a szocialisták ugyanazokkal ugyanazt kívánják folytatni, amit eddig csináltak. A menüt fejből tudjuk: hamis számok, fiktív költségvetés, őszödi beszéd, gátlástalan visszaélés a hatalommal, és sorozatos megszorító csomagok" - közölte Orbán Viktor.

"Nem tudom, hogy a szocialisták egykori koalíciós partnerére, lassan mikroszkóppal sem látható csendestársára érdemes-e még egyáltalán szót vesztegetni, mindenesetre azon az aprócska zászlón annyit tudok kiolvasni, hogy >>A viszont látásra!<<" - folytatta a pártelnök.

"Az MDF zászlóján szintén régóta ismerős két szó látható. Így hangzik: >>Bokros-csomag<<. Aztán van egy zászló, a Jobbik nevű csoportosulásé, amire pedig az van írva, hogy >>Erőszak<<" - fűzte hozzá.

A pártvezető egysíkúnak nevezte a politikai kínálatot, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy van másik lehetőség. A Fidesz-KDNP csapatát erősnek, egységesnek, és érettnek tartja, amely tanult nemcsak a saját, hanem az elmúlt két évtized év kudarcaiból is.

"Mindenki elszánt arra, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot, felelősségre vonjuk azokat, akik bajba sodorták, és együtt az emberekkel megújítsuk, erőssé tegyük ezt a szép, és egyébként nagyszerű országot" - jegyezte meg Orbán Viktor.

A pártelnök beszéde után a választmányi ülés zárt ajtók mögött folytatódott.
Az egyéni képviselőjelöltek névsorát a döntés után közleményben hozták nyilvánosságra.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×