Nincs megegyezés a BKV megsegítéséről

InfoRádió / MTI
2009. december 14. 14:59
A kormányszóvivő cáfolta, hogy a kormány és a főváros megegyezett volna a BKV-nak nyújtott anyagi segítségről. A Népszava hétfőn írt arról, hogy a kormány és a főváros fő vonalaiban megegyezett a cégnek nyújtandó "mentőövről". E szerint 2010-ben 23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKV három részletben.

Szollár Domokos hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: a kormány kész finanszírozási segítséget adni a BKV működéséhez, de ehhez nagyon szigorú feltételeket szab. Példaként említette, hogy a közlekedési társaságnak a jelenleginél sokkal átláthatóbban kell működnie.

Mint mondta, folynak az egyeztetések a kormány és a főváros szakértői között. Véleménye szerint lesz, de egyelőre még nincs megállapodás. Ha a kormány azt látja, hogy az általuk kért feltételek teljesülnek, akkor lesz mód a BKV támogatására.

A kormányszóvivő szerint a támogatás mértékére vonatkozó számok sem valósak a Népszava cikkében.

A lap szerint a pénzt nem hitelként, hanem a költségvetésből kapja a BKV, ötmilliárd forintot a fővárosi büdzséből biztosítanak. A megállapodásért cserébe a kormány egy új szervezeti és működési szabályzat elkészítését, egy etikai kódex kidolgozását, az év végén lejáró kollektív szerződés átdolgozását, valamint a cégnél betöltött jog-, és hatáskörök tisztázását kéri a BKV vezetésétől - írta a lap.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szollár Domokos
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást