Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nézőpont Intézet: sokszínű a Fidesz-lista

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem okoz nagy meglepetést a közvéleménynek a Fidesz egyéni képviselőjelölti listája a Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint. Böszörményi Nagy Gergely hangsúlyozta: az látszik, hogy a párt szaktekintélyeket is megnyert magának, ugyanakkor a névsor még sosem volt annyira sokszínű, mint most.

Meglepetésnek nem nevezhető, de érdekes a Fidesz 2010-es egyéni képviselőjelöltjeinek listája - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Böszörményi Nagy Gergely kiemelte: a Fidesz minden eddiginél több körzetben arathat győzelmet, a 176-ból néhányat leszámítva mindenhol esélyes a mandátumszerzésre.

A Fidesz jelöltjeinek mezőnye rendkívül sokszínű, a szokásosnál is többféle típusú politikus azonosítható be. Újbudán Orbán Anita személyében elismert szakértő kap lehetőséget, Miskolcon Zsiga Marcell jelölése azt mutatja, hogy fiatalok váltják az idősebb generációt, míg Edelényben, Molnár Oszkár körzetében a kisebbséghez tartozó jelöltet, Daher Pierre-t indít a párt - fejtette ki.

A jelöltállítás üzenete, hogy a helyi alapszervezetben elért népszerűség senkinek sem garantálja az indulási lehetőséget, így például Nógrádi László zalai, és Kékkői Zoltán baranyai körzetében is másokat indít a Fidesz vezetése - közölte a vezető elemző.

Böszörményi Nagy Gergely szerint a Fidesz kétharmados győzelme elsősorban az országos népszerűségtől függ. Ha marad a jelenlegi trend, akkor a 176-ból 150-160 körzetben is győzhet a Fidesz, és ebben az esetben a kétharmados többség elérése is lehetséges - tette hozzá.

Hanganyag: Gál Ildikó