eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egyre biztosabb, hogy fehér karácsonyunk lesz

A héten összefüggő hótakaró alakulhat ki az ország nagy részén; az előrejelzések szerint az akár 10 centiméteres hó karácsonyig is megmaradhat.

Kedden délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, aminek hatására eleinte a déli, délnyugati terülteken, szerdán pedig már az ország nagy részén havazásra kell számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Tóth Tamás hozzátette: úgy tűnik, az ország jelentős részén összefüggő hóréteg is kialakulhat, és mivel karácsonyig nem várható felmelegedés, nagy az esélye annak, hogy meg is marad az ünnepekre.

Igazi téli időre kell számítani: a legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 fok körül lehet, éjszaka pedig több helyen mínusz 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Komolyabb mennyiségű hóra az ország déli-délnyugati felén kell számítani, így aki még nem rakta fel autójára a téli gumikat, mindenképpen tegye meg.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×