eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Új vonat- és autóbuszjáratok Tolnában

Gemenc néven új, naponta közlekedő InterCity járat közlekedik mától Bajáról Szekszárdon át Budapestre. A Gemenc Volán új járatai pedig a megszűnő vasúti vonalat és a szintén megszűnt megállóhelyeket érintik.

A MÁV-Start közleménye szerint az új menetrend bevezetésétől jelentősen megújul a Duna-menti térség távolsági vasúti hálózata. Bajáról Szekszárdon át új, naponta közlekedő InterCity járat indul Gemenc néven reggelente Budapestre, este pedig vissza. Ezzel Szekszárd is bekapcsolódik a mindennap közlekedő InterCity vonatok hálózatába.

A főként diákok által igénybe vett Sugovica InterCity ezentúl Baja felé pénteken délután, Budapest felé továbbra is vasárnap este közlekedik. A személyszállító vasúttársaság mindkét vonalon korszerű, légkondicionált, alacsony padlós, akadálymentesített vonatokat közlekedtet.

Az InterCity kínálatot kiegészítve InterRégió vonatok indulnak, melyek egyszerre szolgálják a regionális és a távolsági forgalmat. A vonatok ütemes menetrend szerint, kétóránként közlekednek Dombóvár-Baja-Kecskemét, illetve Baja-Szekszárd-Sárbogárd között. Az InterRégió vonatok Sárbogárdon, Dombóváron és Kiskunfélegyházán közvetlen csatlakozást biztosítanak a Budapest, Pécs illetve Szeged felé közlekedő InterCity vonatokra.

Az InterRégió vonatok mindegyikén kerékpár és babakocsi is elhelyezhető az úgynevezett többcélú térben, közölte a MÁV-START.

A Gemenc Volán Zrt. új menetrendje nyolc kisebb módosítástól eltekintve a vasútvonalak megszűnése miatti változásokat tartalmazza - mondta el Miszler Miklós, a Gemenc Volán személyforgalmi és marketingigazgatója. Mezőfalva-Paks között megszűnik a vasúti személyforgalom, itt autóbuszok szállítják az utasokat a jövőben.

Az új menetrendben gondoskodtak arról is, hogy biztosítsák a közlekedést azokon a településeken, amelyek a Sárbogárd-Szekszárd-Baja szakaszon megszűnt megállóhelyek miatt vasúton már nem érhetők el.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×