Vizuális tréningeken képezik a Bajnai-kormányt - lapszemle

Infostart
2009. december 12. 09:09
Úgynevezett vizuális tréningeken képezteti magát, illetve szűk apparátusát Bajnai Gordon kormányfő azért, hogy jobban mutasson a médiában - írta a Magyar Nemzet a kormányszóvivői iroda ötmillió forint alatti szerződéseinek listájára hivatkozva.

A listából kiderül, hogy a Déri és Társa Bt. október és december között hetente legalább egy alkalommal, minimum egy órában tarthat "vizuális tréninget" a miniszterelnöknek, Molnár Csaba kancelláriaminiszternek, Fadgyas Gábornak, a kormányfő szerepléséért felelős államtitkárnak, illetve apparátusának - írta a napilap. Hozzátették: a szerződés szerint a különórákon Bajnai Gordonékat "vizuálisan" fel kell készíteni a nyilvános szereplésekre. Emellett a cég feladata, hogy havi tíz alkalommal szövegesen értékelje a kormányfő médiaszerepléseit, és "szükség esetén ajánlásokat fogalmazzon meg a miniszterelnöki kabinet részére". A háromhavi munkáért több mint 700 ezer forintot kap a cég.

Néhány órán belül két felnőtt férfi és egy kilencéves kislány kapott új szívet Budapesten - olvasható a Népszabadságban. A november 25-ről 26-ra virradó éjszaka alig egyórányi különbséggel három agyhalott donorról érkezett bejelentés az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodájának zöldszámára. Még ezen az éjszakán két középkorú férfi és egy kilencéves kislány kapott életesélyt: szívátültetést hajtottak végre rajtuk. Magyarországon ez volt az első alkalom, hogy huszonnégy órán belül három sikeres szívátültetést is végrehajtottak. Az idén már húsznál több sikeres szívátültetés történt hazánkban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást