Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem veszik el Budapesttől a 2010-es úszó Eb rendezési jogát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Budapest rendezheti a 2010-es úszó Európa-bajnokságot - erősítette meg korábbi döntését a kontinentális szövetség (LEN) szombaton.

A testület azt követően tűzte napirendre a kérdést, hogy a Magyar Televízió visszavonta a tévéközvetítésre vonatkozó garanciáját, amely pedig a magyar pályázat alapfeltétele volt.

A LEN az isztambuli rövidpályás Eb keretében tartott ülésén szavazott, s foglalt állást újfent Budapest mellett.

"A kormánygarancia és a Magyar Olimpiai Bizottság kiállása alapján a LEN nem vonta meg a bizalmat" - értékelt a helyszínről az MTI-nek Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki a LEN alelnökeként van jelen a török városban.

A Büro-ülésen, amelyen a 17 tagból 15 vett részt, tájékoztatást kértek tőlem, de az összejövetel hangulatán érződött, hogy előző nap a LEN szűkebb vezetése, a végrehajtó bizottság már elfogadta az érveimet. A Büro-tagoktól is megértést kértem, leszögeztem újfent, hogy ez az egész belső ügy, s amit az Eb-rendezéssel kapcsolatosan vállaltunk, azt teljesítjük is."

A hogyan tovább kérdésére Gyárfás ezt válaszolta: "A kormány és a MOB egyértelmű állásfoglalása is mutatja, közös ügyről van szó, sokakkal együtt küzdünk a magyarországi Eb sikeréért, a tévéközvetítés biztosításáért. A hazai Európa-bajnokságot az MTV-nek kell sugároznia, szomorú lenne, ha a a közszolgálati televízió bármely vezetésének hitelessége megkérdőjelezhetővé válna. A józan észnek kell diadalmaskodnia, az eredeti vállalásoknak kell érvényt kapniuk."

A Magyar Televízió a 2010-es hazai Eb sugárzásától való elállást a kellő pénzügyi források hiányával magyarázta.