Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vasárnap sztrájk lesz Ferihegyen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eredménytelenül zárult az egyeztetés a Malév és a Hochtief-Budapest Airport vezetése, valamint a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) között, a szakszervezet ezért vasárnap délután fél négytől este fél kilencig sztrájkot hirdetett. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője azt javasolja az utazóknak, hogy gépük indulása előtt több órával érkezzenek ki a repülőtérre.

A LESZ közleménye emlékeztet arra, hogy Malév GH-nál hónapok óta, a Budapest Airportnál pedig több mint egy éve tartó eredménytelen tárgyalásokat követően a szakszervezet november 19-én bejelentette, hogy szeretné felgyorsítani a vontatottan haladó egyeztetéseket.

Az érdekképviselet a múlt héten hivatalosan is jelezte, hogy egyhetes sztrájk-egyeztetést kezdeményez. A folyamat az érintett cégek (Hochtief-Budapest Airport, és a Malév Ground Handling Zrt.) vezetőségének, illetve a külsős jogászok csökönyössége és időhúzása miatt a mai napon eredménytelenül ért véget. A Malév GH vezetése a sztrájk-egyeztetéssel párhuzamosan folyó kollektív szerződés-tárgyalások folytatásától is elzárkózik.

A szakszervezet határozott idejű munkabeszüntetést tart a Malév GH-nál december 13-án, vasárnap. A Hochtief-Budapest Airportnál tartott sztrájk időpontjáról később születik döntés.

Bár egyelőre egyik érintett vállalat sem mutat nyitottságot további tárgyalásokra, a szakszervezet készen áll újabb egyeztetésekre - amennyiben érdemi munkáltatói javaslat merül fel. Ebben az esetben a munkabeszüntetés még elkerülhető - olvasható a közleményben.

A A Malév Ground Handling Zrt. vezetősége irreálisnak tartja a szakszervezetek bérköveteléseit - mondta az InfoRádiónak Limburger Lórátn, a cég ügyvezető igazgatója.