Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai Ildikó üzeni: \"Nem bánt a bácsi\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Szocialista Párt elnöke arra számít, hogy az MSZP holnapi kongresszusán a küldöttek nagy többséggel megszavazzák Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét és a párt vitákat kiváltó országos választási listáját. Lendvai Ildikó ezt egy budapesti feminista konferencia szünetében mondta az InfoRádiónak.

Az első húsz jelöltből hét fiatal ember - mondta az InfoRádiónak az MSZP elnöke a párt holnapi kongresszusán elfogadandó, a párton belül és azon kívül is bírált országos választási listával összefüggésben.

Mint ismert, az MSZP-ből például Szili Katalin volt házelnök hiányolta a fiatalítást és a megújulást, olyannyira, hogy töröltette magát az országos lista ötödik helyéről - vezeti viszont a Baranya megyeit. A Fidesz pedig Gyurcsány Ferencet látja a kormány és a párt minden lépése, így a jelöltállítás mögött is.

Lendvai Ildikó szerint a listával a párt sokszínűségét akarták tükrözni, Gyurcsány Ferenc állandó felemlegetését pedig komolytalan, irracionális félelemnek tartja. "Gyurcsány Ferenc nem mumus, nem bánt a bácsi" - üzeni a Fidesznek a szocialisták elnöke, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a volt kormányfő segíteni fogja a kampányukat.

A politikus arra számít, hogy az MSZP szombati kongresszusán a küldöttek nagy többséggel megszavazzák Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét, és a húsz százalékban női jelölteket tartalmazó országos választási listát.

Az pedig az MSZP elnöke szerint a frakció megalakulása után már senkit sem fog érdekelni, hogy ki jutott be országos vagy megyei listáról, illetve egyéni körzetből. Ezt a kijelentését megerősíteni látszik, hogy az országos lista első húsz helyére azért választottak zömében népszerűtlen és veterán szocialistákat, mert azok többsége egyéni körzetből nem tudna bejutni az országgyűlésbe.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az MSZP szombati kongresszusának küldöttei tíz órától délig zárt ajtók mögött tanácskoznak, majd Lendvai Ildikó fél egykor jelenti be a szavazás eredményét. Információnk szerint Mesterházy Attila bő harminc perces, nagy ívűnek szánt programbeszéddel készül, utána Bajnai Gordon miniszterelnök, végül pedig a pártelnök szólal fel, már a párt huszadik születésnapját ünneplendő.