Amikor a halott besétál a hivatalba...

Infostart
2009. december 10. 05:40
Hivatalosan halottnak nyilvánították, mégis besétált a szerkesztőségünkbe egy férfi, és elmesélte, hogyan temethették el több mint egy hónapja. Nem ez az első eset, amikor valaki megtudja, hogy a hivatalok halottként tartják nyilván. Tavaly februárban Fórum című műsorunkat kereste meg egy hölgy, aki 2001-ben tudta meg, hogy 1993 óta halottként tartották nyilván, és ezt az állapotot csak szerkesztőségünk közbenjárására sikerült megszüntetni.

Hivatalosan halottnak nyilvánították, mégis besétált a szerkesztőségünkbe egy férfi, és elmesélte, hogyan temethették el több mint egy hónapja. Zsiga István - legalábbis nálunk ezen a néven mutatkozott be - iratait ugyanis egy elhunyt férfinél találták meg, ám mire bejelentette igazolványai eltűnését, hivatalosan már el is temették.

Vargáné Maróti Erzsébet néhány nappal 76. születésnapja előtt hívta fel az InfoRádió Fórum című műsorát. Õ 2001-ben megtudta, hogy 1993-ban kikerült előző lakóhelye, Üröm nyilvántartásából, vagyis papíron 15 éve halott. Létezésére az APEH-nél döbbent rá egy előadó, amikor a hölgy személyesen jelent meg egy adóhatósági igazolásért.

Üröm jegyzője szerint egy utcanévváltozás és a központi nyilvántartó okolható azért, hogy a Fórumot megkereső hallgató 1993-ban eltűnt a hivatalos adattárból. Balogh Szilvia szerkesztőségünk érdeklődése után alig 24 órával már arról tájékoztatott, hogy kivizsgálták és megoldották az évek óta fennálló problémát.

Sokkal rosszabbul járt egy 84 éves lengyel asszony, aki a hullaházban tért magához. Eszméletlen volt, amikor férje kihívta hozzá az orvost, aki halottnak nyilvánította őt és a proszektúrára szállíttatta. Ott vette észre az egyik dolgozó, hogy az elvileg halott nő még mozog...


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást