Országos körözés a BKV Zrt. informatikai igazgatója ellen

InfoRádió / MTI
2009. december 9. 06:40
Országos körözést adott ki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a BKV Zrt. informatikai igazgatója ellen. A Népszabadság és a Magyar Nemzet azt írta: a Fővárosi Közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottsága tegnap akarta meghallgatni az informatikai igazgatót, aki azonban beteget jelentett, és nem jelent meg az ülésen.

A BKV megbízott jogi igazgatója a fővárosi közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén tegnap azt mondta: közokirat-hamisítás miatt is vizsgálja a rendőrség a BKV volt jogi igazgatójának tevékenységét. Tomasitz István közölte: a rendőrség a cégnél tartott házkutatás során talált olyan dokumentumokat, amelyek valódiságát megkérdőjelezi.

A BKV jogi igazgatóját egy óbudai mélygarázsban érték tetten múlt pénteken, amikor mintegy 10 millió forintot vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. A Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapest Airport jogi igazgatójával együtt hétfőn helyezte előzetes letartóztatásba Sziebert Györgyöt, akit ezután a BKV rendkívüli felmondással menesztett.