Nem járt a helyszíneken a romák elleni gyilkosságok gyanúsítottja?

InfoRádió / MTI
2009. december 9. 08:15
Lapértesülés szerint nem támasztják alá a rendőrségi szakvélemények, hogy a romák elleni támadások egyik gyanúsítottja járt a helyszíneken.

Cs. István ügyvédje a Magyar Nemzetnek azt mondta: az elkészült nyom- és fegyverszakértői vélemény kétséget kizáróan bizonyítja, hogy védence nem volt ott sem Tiszalökön, sem a gyilkosság-sorozat más helyszínén.

Barcsi István hozzátette: a Koszovót megjárt katona nem köthető a bűncselekményeknél használt fegyverekhez és a lábmérete, valamint a cipőjének kopásnyoma sem egyezik a helyszínen találtakkal. A férfit a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy a gyilkosság-sorozat tiszalöki helyszínének közelébe vitte a feltételezett elkövetőket.

Az ügy egyik kulcsfigurájaként számon tartott K. Árpád ügyvédje, Ruzsbaczky Nóra ugyanakkor azt közölte a napilappal, hogy egy ismeretlen eredetű zacskón megtalálták védence ujjnyomát. Hozzátette: ha megismeri az összes szakértői véleményt, megfontolják a vallomástétel lehetőségét. A hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozattal négy férfit gyanúsít a rendőrség.