Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kisteleki István szerint csak "feltételezett ügy\" a fogadási botrány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Feltételezett ügynek nevezte a nemzetközi bundabotrányt Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke. Az Országgyűlés Sportbizottsága előtt kiderült, a rendőrség és az MLSZ nem hagyatkozik sajtóértesülésekre, csak hivatalos információk alapján vizsgálódik. Abból pedig kevés van.

 Konkrét információkat és azonnali intézkedést kért az Országgyűlés sportbizottsága a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökétől, és az igazságügyi tárca szakállamtitkárától a néhány hete Németországban kirobbant nemzetközi futball-bundabotránnyal összefüggésben, a szövetség és a hatóságok azonban türelemre intenek. A testület ülésén Turi András szakállamtitkár azt mondta, a bochumi rendőrség konkrétumok nélkül kérte a magyar rendőrök együttműködését.

"Azt javasoltam az MLSZ-nek, hogy lehetőleg kerülje a saját nyomozást, mert ha belekezd, akkor a később eljáró nyomozó szerveket kellemetlen helyzetbe hozza. Aztán jöttek a hétvégi sajtócikkek, s bennük a különböző focisták szájából megjelent nyilatkozatok. Újságban megjelent nyilatkozatok általában nem képezhetik a nyomozás alapját" - mondta Turi András.

Ettől függetlenül az európai sajtóban napról napra derül fény a szövevényes ügy újabb részleteire, de a Magyar Labdarúgó-szövetség szerint ez - hivatalos információ híján - továbbra is csak egy feltételezett ügy. Ezzel nem ért egyet az Országgyűlés sportbizottságának fideszes elnöke. Bánki Erik nagyobb aktivitást vár a hatóságoktól.

"Kicsit lassúnak éreztem az első reakciókat, mind az MLSZ, mind a kormány részéről. Az államtitkári tájékoztatók arról győztek meg, hogy érdemi lépések indultak volna ezen a területen. A kérdés szerintem sokkal súlyosabb annál, minthogy a kormány várja, hogy megkeresések érkezzenek hozzá" - fűzte hozzá Bánki Erik.

Szerinte nem egyszer fordult már elő, hogy sajtóértesülések alapján kezdtek a hatóságok nyomozásba. A politikus szóváltásba került az MLSZ elnökével, aki azt mondta, mindenki csinálja azt, ami a dolga.

"Nem érzem azt, hogy tétova az ügy, viszont van egy PR-íze a történetnek. Mintha a a bizottság elnöke arra hívná fel a figyelmet, hogy egy nagyon aktív sportbizottsági elnök van, míg közben egy rendkívül alvó MLSZ" - mondta Kisteleki István.

Kisteleki István elmondta, a napokban meghallgatják azokat az utánpótlás válogatott labdarúgókat is, akiket állítólag megkerestek ismeretlenek, hogy úgymond "adják le a meccset".

Hanganyag: Nagy Tamás