eur:
393.82
usd:
369.24
bux:
65901.69
2024. április 23. kedd Béla

Nyolc zárószavazás lesz a parlament holnapi űlésnapján

Nyolc zárószavazás lesz, és várhatóan huszonkét javaslat módosító indítványairól is döntenek a képviselők a parlament holnapi ülésnapján. Határoznak a többi között a köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött, a 2011-es népszámlálásról szóló törvényről. A zárószavazást két héttel elhalasztották, mert az MSZP még egyeztetett a fogyatékkal élőket képviselő szervezetekkel.

 A kormány által benyújtott zárószavazás előtti módosító indítvány szerint a kabinet felhatalmazást kap arra, hogy kidolgozzon egy mintavételen alapuló adatgyűjtési programot a fogyatékossággal összefüggő adatok összegyűjtésére. Sólyom László államfő egyik aggálya éppen erre a kérdésre vonatkozott: nem értett egyet azzal, hogy nem gyűjtenének a fogyatékosságra, valamint a termékenységre és az egészségi állapotra, illetve a vallásra vonatkozó adatot, holott a korábbi, 2001-ben tartott népszavazáson valamennyi kérdéskör szerepelt. A kormány által benyújtott zárószavazás előtti módosító indítvány csak részben orvosolná az államfő által felvetett problémákat. Így például nem szerepel az adatkörök között a vallás és az egészségi állapot.

Címlapról ajánljuk

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×