Hatástalanították a XI. kerületi bombát

InfoRádió / MTI
2009. december 5. 12:27
Hatástalanították a XI. kerületi Bocskai és Nagyszőlősi út kereszteződésében talált világháborús bombát, és feloldották a Bocskai út érintett szakaszának lezárását - mondta az akciót vezető tűzszerész-parancsnok.

Hajdú Gábor ezredes elmondta, hogy a bomba gyújtószerkezetét kiszerelték és a központi gyűjtőhelyre szállítják. A megsemmisítésről később gondoskodnak - tette hozzá.

Reggel kitelepítették azokat az embereket, akik a XI. kerületi Bocskai és Nagyszőlősi út kereszteződésében talált világháborús bomba közelében laknak; a Bocskai út érintett szakaszát a rendőrség lezárta.

A katasztrófavédelem sajtóügyeletese közölte, hogy a kitelepítés a bomba körüli 200 méteres sugarú kört érinti. Mintegy 500 embernek kell elhagynia otthonát - tette hozzá Kis-Guczi Péter.

Balázs Norbert, a kerületi rendőrkapitány elmondta, hogy az akcióban mintegy 30 rendőr, 30 polgárőr és 10 közterület-fenntartó vett részt.

A pénteken talált II. világháborús bombáról előzőleg azt közölték, hogy 50 kilogrammos és német gyártmányú. A kitelepítés az előzetes információk szerint 9 lakóházat érint.

A rendőrök lezárták a Kosztolányi Dezső tér és Bocskai út kereszteződését, valamint a Nagyszőlős utca és Karolina út kereszteződését. A Pest felől közlekedők a Bartók Béla út-Hamzsabégi út útvonalon haladhatnak kifelé a városból, míg a fővárosba a Budaörsi út-Nagyszőlős utca útvonalon befelé haladókat a Nagyszőlős utca és Karolina út kereszteződésében a Karolina útra terelik.