eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Az MSZP választmánya elfogadta az országos listát

A MSZP választmánya is elfogadta az országos listát, így az elnökséggel közös javaslatot terjesztenek a jövő heti kongresszus elé.

Simon Gábor a - Lendvai Ildikó pártelnökkel és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölttel közösen tartott -  sajtótájékoztatón úgy vélekedett: a választmány bebizonyította, hogy az MSZP az együttműködési és a kulturált viták pártja.

A listán szereplő első 20 politikus sorrendben a következő: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, Botka László, Csongrád megyei elnök, Szekeres Imre elnök-helyettes, Kiss Péter alelnök, Simon Gábor választmányi elnök, Lamperth Mónika elnök-helyettes, Ujhelyi István alelnök, Hiller István oktatási miniszter, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Puch László pártigazgató, Juhász Ferenc, Veres János, Vadai Ágnes, Varga László, Bárándy Gergely elnökségi tagok, Szűcs Erika választmányi helyettes és Szabó Imre környezetvédelmi miniszter.

Az MTI információi szerint a zárt ülésen felvetődött, hogy Szili Katalin mégis kerüljön fel az országos listára, akár a tervezett posztjánál előrébb Gyurcsány Ferenc helyére, de az erre vonatkozó javaslatnak csak négy támogatója volt a teremben. A volt Házelnök még a felvetés előtt távozott a választmányi ülésről, és korábban elmondott beszédében megerősítette pénteki döntését, miszerint nem kíván szerepelni az MSZP országos listáján, mivel az nem tükrözi a megújulást és a változást. Így végül ténylegesen is bekerült a helyére Botka László, Csongrád megyei elnök.

Lendvai Ildikó szerint az MSZP országos listáján szereplő emberek - hasonlóan a miniszterelnök-jelölthöz - azt mutatják, hogy a szocialisták nem csak a választási kampányra, hanem a jövőre készülnek. A pártelnök a kiemelte: ezt bizonyítja az is, hogy soha nem volt még ennyi fiatal a lista első húsz helyén, mint most.

Mesterházy Attila szavai szerint az országos elnökség és a választmány által közösen javasolt lista kiegyensúlyozott és az egységet tükrözi.

Arra a kérdésre, hogy távozik-e bárki a kormányból a kampánnyal összefüggő feladatok miatt, Lendvai Ildikó úgy válaszolt: a miniszterelnök-jelölt állítja majd össze a kampánycsapatot, és ezután derül ki, hogy lesz-e olyan, akinek a napi feladatai nem egyeztethetők össze a kormányzati munkával.

Szili Katalin döntésével kapcsolatban azt mondta, a választmányon elhangzott beszéde alapján a volt házelnök is megtalálta a helyét az együttműködésben: egyéni képviselőjelöltként és megyei listán indul szocialista színekben, támogatja a kampányt is. A döntését elfogadtuk, a lényeg az együttműködés - szögezte le a pártelnök.

Arra a felvetésre, mit jelent Gyurcsány Ferenc negyedik helye, úgy reagált: a lista első húsz helyén lévők országos szerepet vállalnak a kampányban. Szavai szerint az összetétel mutatja, hogy MSZP képes a megújulásra, de önmagát is vállalja.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×