Újinfluenza: Meghalt egy 40 éves nő Budapesten

InfoRádió / MTI
2009. december 4. 12:26
Az új influenzavírus szövődménye miatt meghalt egy 40 éves nő Budapesten, a Szent László Kórházban - közölte az intézmény járványügyi főorvosa. A Semmelweis Egyetem klinikáján levették a lélegeztetőgépről a fertőzés szövődményei miatt kezelt három kismama egyikét.

A 40 éves nő szerdán hunyt el - mondta el Kertész Adrienn, aki egyúttal egyelőre cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy a kórházban ketten haltak volna meg a H1N1 szövődményében.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa az InfoRádióban elmondta, hogy a másik halálesetnél még nem bizonyosodott be, hogy azt is a H1N1 vírus okozta volna.

Radnai Zoltán azt megerősítette, hogy mindkét beteget a kórházban kezelték.

Vele együtt tizenhét ember halt meg Magyarországon az új influenzavírus szövődményeiben.

Jobban van az egyik kismama

Levették a lélegeztetőgépről a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáján az típusú influenza szövődményei miatt kezelt három kismama egyikét, állapota stabil, túl van a közvetlen életveszélyen - közölte az SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója.

Gál János tájékoztatása szerint a nőt 24 órája vették le az életmentő műszerről. Õ az a kismama, aki szerdán került be a klinikára és sikeres császármetszés után megszületett a kislánya, 2200 grammal. Az újszülöttet az I. számú gyerekklinikára szállították.

A főorvos hozzátette: a másik két - szintén a klinikán kezelt - várandós állapotáról a család kérésére nem adhat tájékoztatást.

Elvesztette magzatát az újinfluenza vírussal Szegeden kezelt egyik kismama. A Szegedi Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének orvosprofesszora az InfoRádiónak elmondta: az asszony állapota súlyos. Molnár Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a betegség komoly, de kezelhető.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Radnai Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Molnár Zsolt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást