Még várat magára az igazi tél

Infostart
2009. december 4. 15:04
Borongós, csapadékos időre kell számítanunk egész hétvégén, a hőmérséklet pedig 3-4 fokkal a sok évi átlag felett lesz - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki hozzátette: egyelőre még várat magára az igazi tél.

Az ország nagy részén borongós, nyirkos időre kell számítani a hétvégén, vagyis olyan időjárás lesz, mint az elmúlt napokban - mondta az InfoRádiónak Gál Áron, hozzátéve: bárhol előfordulhat kisebb eső, szitálás, de számottevő csapadék egyelőre nem várható.

Nem lesz kirándulóidő a hétvégén, legfeljebb nyugaton lehet kevesebb a felhő, és ott elő is bújhat a nap. Az ország jelentős részén azonban tartósan borult, párás, néhol ködös időre van kilátás - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A hétvégén a sok évi átlagnál 3-4 fokkal lesz melegebb, és ilyen enyhe idő várható a jövő héten is. Azt, hogy mikor lesz havazás, a meteorológus még nem tudta megmondani, de az biztosra vehető, hogy a következő 8-10 napban nem érkezik meg az igazi tél.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást