eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Már 51 kórházban van látogatási tilalom

Eddig 51 kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat az országban az influenzajárvány miatt az intézményekben fekvők védelmében november közepe óta. A vírus egyre inkább terjed, a múlt héten 18%-kal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten.

Szinte minden megyében van 2-3 kórház, ahol már november közepe óta tart a teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt. Az ÁNTSZ adatai szerint a betegeket 51 intézményben nem lehet látogatni, ezen intézmények között vannak orvosegyetemi klinikák, városi kórházak, gyermekkórházak.

Budapesten ilyen utasítást 11 kórházvezető adott ki. Közben egyre inkább terjed a vírus, az elmúlt héten 18 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten, összesen 40 300-an.

Az elmúlt héten 346 beteg került kórházba az influenza miatt, közülük 29-en szorultak gépi lélegeztetésre, ami duplája az azt megelőző heti adatnak. A megfertőződöttek 37 százaléka gyermek, a negyedük 15 és 24 év közötti, húsz százalékuk pedig 25 és 34 év közötti. A fővárosi Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján jelenleg három kismamát ápolnak, akiket szintén megfertőzött a H1N1-es vírus.

Egyikük egy 21 éves nő, nála császármetszést hajtottak végre, 2200 grammos kislánya jól van. Az asszony állapota is javulni kezdett, és már nincs szüksége a gépi lélegeztetésre. Ez a kismama az első, akit le tudtak venni terhesként a lélegeztetőgépről le tudták venni. Változatlanul kritikus az állapota viszont annak a kismamának, akit egy hónapja gyógyítanak a szegedi klinikán, és továbbra is súlyos életveszélyes állapotban van a Győrben kezelt várandós is.

Az egészségügyi miniszter szerint soha ennyien nem kértek influenza elleni védőoltást a járványos időszakban, mint most. Elmondta: eddig kétmillióan oltatták be magukat az új vírus elleni vakcinával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×