Semmit nem tehet a hatóság a jogellenesen működő fogadóoldalak ellen

Infostart
2009. december 3. 14:51
Jogellenesen szerveznek sportfogadást Magyarországon az internetes fogadó oldalak. A hatóság semmit sem tehet a külföldön üzemeltetett oldalakkal szemben, de a bürokrácia útvesztői miatt még azt sem nagyon ellenőrzik, hogy hol hirdetik magukat ezek az oldalak.

Jogellenesen szerveznek sportfogadást Magyarországon az internetes fogadó oldalak, mondta Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. Hozzátette, ezek az oldalak azért engedhetik meg maguknak, hogy magasabb nyereményeket fizessenek, mint a Szerencsejáték Zrt., mert nem adóznak a szerencsejáték szervezése után.

Magyarországon és más országban is azok a társaságok szervezhetnek szerencsejátékot, amelyeknek az adott ország felügyelete erre engedélyt ad. A szabályozás azonban országonként eltérő, ezért az internetes szervezők működését régóta vita kíséri.

Egyesek szerint az Európai Unióban érvényes elv, a szolgáltatások szabad áramlása sérülne azzal, ha akadályoznák ezen honlapok működését, míg mások ezt vitatják.

A szerencsejátékokat működtető cégeket Magyarországon az APEH Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya ellenőrzi. Az adóhivatalnak azonban csak az ország határain belül van illetékessége, így a nem Magyarországon működtetett szerver vagy az országhatáron kívül dolgozó szervezők ellen nem tehet semmit - mondta az InfoRádióban Raskóné Nagy Márai osztályvezető.

Ezek az oldalak azonban Magyarországon működtetett televíziókban reklámozzák magukat. Ennek kapcsán az osztályvezető annyit mondott: a gazdasági reklámtevékenységek jogszerűségét a fogyasztóvédők ellenőrzik.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Raskóné Nagy Mária - APEH
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Somorai László - Szerencsejáték Zrt.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást