Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Omninvest-vádak Draskovics ellen - a lemondott miniszter cáfol

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő szerint Draskovics Tibor azért mondott le az igazságügyi miniszteri posztról, mert, ahogy fogalmazott, \"a puszta barátságon jócskán túlmenő\" kapcsolatban van az Omninvest egyik korábbi tulajdonosával. Draskovics Tibor mindezt cáfolta, és azt mondta: 35 éve nem látta az említett embert.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint nem kizárt, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondása összefüggésbe hozható az Omninvest-botránnyal, azzal, hogy a H1N1 vírus elleni vakcinát gyártó cég valódi tulajdonosi háttere ismeretlen, mivel egy ciprusi off-shore cég birtokolja.

Pesti Imre az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: közvetlen, kifejezett baráti kapcsolata volt Draskovics Tiborral annak a tulajdonosi körnek, amely korábban is jelen volt a cég környezetében, és a legutóbbi időkig is bábáskodott körülötte, mielőtt megjelent volna az off-shore tulajdonos.

"Úgy tűnik, hogy ez a kapcsolat jócskán túlment a puszta barátságon" - jelentette ki a politikus, hozzátéve azonban, hogy az ügy kapcsán számos információt még ellenőrizni kell. Ez a kapcsolat évtizedekkel ezelőtt indult, de mind a mai napig aktív.

Draskovics Tibor cáfolta, hogy az Omninvest-ügy miatt távozna posztjáról. A leköszönő igazságügyi és rendészeti miniszter "marhaságnak" nevezte az oltóanyagot gyártó cég és az ő "állítólagos KISZ-es barátainak" összefüggését. "Lehet, hogy középiskolás koromban találkoztam ezzel az úrral, de hogy az elmúlt 35 évben nem, az egészen bizonyos. Nem tudom, hogy néz ki, nem tudom, mit csinál, nem tudom, hol van" - mondta a miniszter arról az emberről, akinek lapinformációk szerint köze van az Omninvesthez.

Az igazságügyi és rendészeti tárca szerdán közölte, hogy még idén decemberben távozik a kormányból Draskovics Tibor. A miniszter azzal indokolta döntését, hogy "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".

Hanganyag: Exterde Tibor