Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hogyan vigyázzunk értékeinkre a bevásárlóközpontokban?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani egészen Szentestéig a Budapest környéki bevásárlóközpontoknál - mondta az InfoRádiónak Dunakeszi rendőrfőkapitánya.

Kovács László közölte, noha Pest megyében a szükségesnél jóval kevesebb a rendőr, egyenruhás és civil járőreikkel mindent megtesznek az áruházak parkolóiban álló autók, illetve az azokban hagyott értékek megőrzése érdekében. Kiemelte, hogy az emberek egy része a karácsonyi forgatagban meglehetősen gondatlanul viselkedik: a holmikat, sokszor a táskájukat is az autóban hagyják.

A most kezdődő, az egész megyére kiterjedő akcióban a közterület-felügyelők, a polgárőrök és az érintett áruházak biztonsági szolgálatainak alkalmazottjai is közreműködnek.

Kovács László kifejtette: az elmúlt négy évben Dunakeszi környékén egymás után átadott bevásárlóközpontokat az ünnepek előtt sok budapesti is felkeresi. Naponta 30-40 ezer ember és mintegy 20 ezer jármű van ilyenkor a térségben, ennek ellenére az autófeltörések száma évek óta nem emelkedett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a régió valamennyi nagyobb településén, illetve a fővárosiak kedvenc bevásárlóhelyeinek számító összes nagy üzletközpont térségében fokozott jelenléttel igyekszik gondoskodni a karácsonyi felkészülés nyugalmáról.

A rendőrség azt ajánlja, hogy nagybevásárláskor mindenki tegye biztonságos helyre a pénztárcáját, senki ne hagyjon kabátja, táskája zsebeiben értékeket, a vállra akasztható táska legyen szem előtt vagy a hónaljban, s a bevásárlókocsikra is érdemes állandóan figyelni. A bankkártya és annak PIN-kódja kerüljön egymástól távol. A tanácsokat szórólapokon is terjeszti a rendőrség.

Hanganyag: Szépvölgyi István