Az MSZP gyors döntést vár az igazságügyi tárcavezető személyéről

InfoRádió / MTI
2009. december 3. 14:35
Mesterházy Attila azt kérte Bajnai Gordon kormányfőtől, hogy minél előbb nevezze meg Draskovics Tibor utódját az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton. Az MSZP parlamenti frakcióvezetője beszélt egy csütörtöki sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva.

Mesterházy Attila, akit az MSZP elnöksége és a választmánya közösen miniszterelnök-jelöltnek ajánl, azt mondta: a miniszterjelöltnek fogékonynak kell lennie a közrend iránt, és határozott szakmai háttérrel kell rendelkeznie.

Kifejtette: ma Magyarországon számos olyan égető probléma van, ami miatt a közbiztonság kardinális kérdés lesz az emberek mindennapi életében és a kampányban is.

Lendvai Ildikó pártelnök az utódlással kapcsolatban egy kérdésre annyit mondott: nagyon fontos tárcáról van szó; a döntést gyorsan szeretnék meghozni, hiszen az MSZP törekvései közül az egyik legfontosabb a Rend és biztonság programjának folytatása.

Draskovics Tibor szerdán jelentette be, hogy decemberben távozik posztjáról, szavai szerint addig marad, amíg meg nem találják utódját. Az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján, december 14-én teheti le esküjét az új igazságügyi miniszter.