eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla

Újinfluenza: több szervének leállása okozta a zalaegerszegi fiatal halálát

Kétoldali tüdőgyulladást, majd több szervi elégtelenséget okozott a H1N1 influenzavírus fertőzése annál a zalaegerszegi fiatalembernél, aki hétfőn hunyt el a Zala Megyei Kórházban - közölte az MTI érdeklődésére szerdán a kórház intenzív osztályát vezető főorvos.

Kránicz Katalin elmondta: a család tájékoztatása szerint a 24 éves férfinak nem volt krónikus betegsége, korábban egészséges volt. Tervezte, hogy beoltatja magát az influenza ellen, de erre már nem kerülhetett sor.

A 24 éves férfi halálesetéről kedden adott tájékoztatást az ÁNTSZ.

Kránicz Katalin az előzményekről szólva arról számolt be, hogy a fiatal tíz napot töltött az intenzív osztályon, ahová kétoldali tüdőgyulladással került be. Már ellátása során kimutatták szervezetében a H1N1 vírus jelenlétét, és időközben lélegeztetőgépre is kellett kapcsolni.

Az intenzív osztályra kerülése után nagyon hamar több szervi elégtelenség lépett fel. Végül közvetlenül ezek a problémák vezettek a halálához, így egyebek mellett tüdejének és veséjének leállása, ami összefüggésbe hozható a vírusfertőzéssel - tette hozzá a főorvos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×