eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma

Joe Biden kérni akar valamit Magyarországtól

Nálunk sok a szabadság, de sok el is veszik. Raklapnyi Kulcsár-dosszié. Ijesztő mértékben olvad az Antarktisz. A tűzoltók asztalosüzemet tartanak fent.Lányokat futtattak Cozma gyilkosai? Joe Biden kérni akar valamit Magyarországtól.

 A Népszabadság arról ír, hogy nemzetközi összehasonlításban Magyarország az élmezőnybe tartozik a szabadságnapok számát tekintve, ugyanakkor egyre gyakoribb, hogy a munkavállalók nem mennek el hosszabb szabadságra, mert féltik az állásukat. A szabadságkiadás gyakorlatát az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség rendszeresen ellenőrzi. A felügyelők a leggyakrabban azzal a szabálytalansággal találkoznak, hogy a munkáltató papíron kiírja ugyan a szabadságot, alkalmazottja azonban dolgozik.

A Magyar Nemzet úgy tudja, átszállíthatják a napokban a másodfokra váró Kulcsár-dossziét a Fővárosi Ítélőtáblára a Fellebbviteli Főügyészségről. A lap szerint 140-150 ezer oldalnyi iratról van szó, amelyet személyautóval visznek majd át az egyik épületből a másikba. Ez akár fél napig is eltarthat. Az irattömegben a vádhatóság részletesen elemzi majd a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét.

Az Index azt írja, hogy a kutatók eddig jobbára az északi sarkvidék jégtakarójának eltűnésétől tartottak, az Antarktisz jegét aránylag biztosnak tartották, többek közt az ózonlyuk miatt, aminek az időjárásra gyakorolt hatása a felmelegedés ellen hat a sarkvidék felett. Most azonban az ENSZ tudósai aggasztó adatokat tettek közzé. A sarkvidék nyugati felén a gleccserek ijesztő tempóban olvadnak, aminek a hosszú távú hatása a tengerszint drasztikus emelkedése lesz.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy körülbelül másfél milliárdnyi hiány van az önkormányzati tűzoltóság jövő évi költségvetésében, de a tűzoltószövetség elnöke szerint továbbra is mindenkin segítenek, aki bajba jutott. Ha kell asztalosüzemet működtetnek, hogy megkeressék a működőképességhez szükséges pénzt.

A Magyar Nemzet azt írja, korábban lányok futtatásából tartották el magukat a Marian Cozma életének kioltásával meggyanúsított személyek. A lapnak nyilatkozó Veszprém megyei főügyész arról is beszélt, hogy a vádemelés egyebek mellett azért is késik, mert a vér- és DNS-elemzéseket a nyomozó hatóságok a mai napig nem kapták meg. Ezért egyébként az ügyészség bírsággal sújtotta az indokolatlanul késlekedő Bűnügyi Szakértői és Kutató intézetet.

Az Index arról ír, hogy háromnapos hivatalos látogatásra indul az Egyesült Államokba Bajnai Gordon. A miniszterelnököt Joe Biden alelnök hívta meg. Ez szokatlan, az amerikai kormányzat nem szokott választások előtt álló miniszterelnököket fogadni. Azaz, valószínűleg nagy kéréssel várják Bajnait, feltehetően Afganisztánnal kapcsolatban. A portál megemlíti, hogy kivételek persze vannak, Angela Merkel német kancellár pár hónappal a választások előtt még Barack Obama elnökkel is találkozhatott - de Németország azért más súlycsoportba tartozik, mint Magyarország.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy a kereslet várva-várt élénkülését jelzik a novemberi magyarországi gépjármű-forgalombahelyezési adatok. Novemberben összesen 4249 új személyautó és kishaszonjármű kapott rendszámot, ami 63,9 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, míg a korábbi hónapokban rendre 70 százalék felett volt a mínusz. 2009-ben edig összesen mintegy 65,5 ezer autót helyeztek forgalomba Magyarországon.

A Portfolió.hu azt írja, még egy pár év biztosan eltelik, míg a budapesti irodapiac ismét magára talál. A regenerálódás azonban nem jelent majd megváltást minden épület számára, akadnak majd amelybe soha nem költöznek be bérlők, s szellemházként funkcionálnak a jövőben. A mai piacon az új fejlesztések kezdetét tekintve a lehet és az érdemes nagyon szorosan összefonódik, 2011 vége, illetve 2012 eleje előtt vélhetőn nem nagyon indulnak majd új projektek.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×