eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Schmitt Pál: a lisszaboni szerződéssel pont kerülhet az unió intézményi válságára

A lisszaboni szerződés december 1-jei hatálybalépésével pont kerülhet az Európai Unió évek óta húzódó intézményi válságára, amely jelentősen hátráltatta a közösség fejlődését - mondta Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke Budapesten.

A néppárti képviselő az Új Esély Európának - Új lehetőségek Magyarországnak címmel, a Fidesz által rendezett konferencián azt mondta, hogy vállalható, jó kompromisszum született.

A fideszes politikus külön szólt arról, hogy a héten Gál Kinga képviselőtársa és Bauer Edit felvidéki EP-képviselő elérte, hogy az EP napirendre tűzze a szlovák nyelvtörvényt. Azt ígérte, a jövőben még nagyobb erővel állnak ki, ha a magyar nyelv, a magyar kisebbség veszélybe kerül, jogait nem tudja érvényesíteni.

Szájer József EP-képviselő azt mondta, hogy a Magyarország eddig nem igazán élt az unió adta lehetőségeivel. A magyar polgárok szemében az unió még nem bizonyította be, hogy jelentős többletet ad.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×