Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pécsi lövöldözés: előzetes letartóztatásba került a gyanúsított

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság az egy ember halálával és három súlyos sérülésével járó csütörtöki pécsi lövöldözés gyanúsítottját.

Hajdú István, a városi bíróság elnöke a helyszínen arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a bíróság harminc napra rendelte el a több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított 23 éves fiatalember letartóztatását.

Visegrády Zoltán, a lövöldöző ügyvédje közölte: amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok. Annyit azonban megjegyzett, hogy egy "irracionális cselekménynél ne keressenek racionális okokat, azok ugyanis nincsenek".

Hajdú István, a városi bíróság elnöke a helyszínen arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a bíróság harminc napra rendelte el a több emberen elkövetett emberölés kísérletével megalapozottan gyanúsított 23 éves fiatalember letartóztatását.

Hozzátette: a bíróság indoklása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítási eljárást. A gyanúsított az ülésen nem tett vallomást.

Visegrády Zoltán, a lövöldöző ügyvédje közölte: védence sem előzetes letartóztatásakor, sem két nappal ezelőtt nem volt abban az állapotban, hogy vallomást tegyen, de ez valószínűleg a jövő héten megtörténik.

Hangsúlyozta, amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok. Annyit azonban megjegyzett, hogy egy "irracionális cselekménynél ne keressenek racionális okokat, azok ugyanis nincsenek".

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi vezethetett idáig, a tragédia bekövetkezéséig, az ügyvéd azt válaszolta: nem tudja, megítélése szerint ez egy nagyon hosszú folyamat. Úgy vélte, meg kell vizsgálni, mi történt a gyanúsítottal az elmúlt évek során. A vizsgálatnak ki kell terjednie a családdal és mások mellett az orvosával való kapcsolatára is.

Visegrády Zoltán a védence beszámíthatóságát firtató kérdésekre úgy reagált, hogy azt nem az ő tiszte megítélni, ennek megállapítására igazságügyi elmeorvost rendelnek ki.

A Pécsi Tudományegyetem 23 éves hallgatója csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert. A lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. A gyilkost húsz percen belül elfogták.