Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tárki: biztosan vezet a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Továbbra is jelentősen vezet a Fidesz a kormánypárttal szemben; a Fidesz nagy előnye mellett az MSZP támogatottsága továbbra is alacsony, a Jobbik pedig a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb felett van - derül ki a Tárki novemberben végzett közvélemény-kutatásából.

A Fidesz támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében, az októberi eredménnyel megegyezően, ebben a hónapban is 39 százalék. Az MSZP tábora a teljes lakosság körében novemberben 11 százaléknyi (októberben szintén ez volt az arány).

A pártválasztók körében is jelentős mértékben, 46 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt (októberben is 46 százalékpontnyi volt a különbség). A biztos szavazó pártválasztók közül 68 százalék a Fideszt támogatja (októberben szintén ekkora volt ez az arány), míg az MSZP szavazótábora 17 százalékon áll (az elmúlt hónapban szintén).

A két nagy párt mellett a harmadik parlamentbe jutó párt továbbra is a Jobbik lehet. A felmérés szerint ebben a hónapban (ahogy októberben is) a teljes népességen belül hat százalék a párt támogatottsága, a biztos szavazó pártválasztók között pedig 11, ami némi növekedést jelent az októberi adatokhoz képest.

Az alacsony támogatottsággal rendelkező pártok közül a biztos szavazó pártválasztók körében több egy százalék körüli párt található: az SZDSZ, az MDF és az LMP támogatottsága novemberben egy százalékos, míg a KDNP 2 százaléknyi táborral rendelkezik.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 44 százaléka venne részt biztosan (októberben 48 százalék volt ez az arány).

Az ezer ember megkérdezésén alapuló, a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatást november 5. és 17. között végezték.