Oktatási és oktatási ügyekben is módosult a jövő évi büdzsé

Infostart
2009. november 23. 18:43
Elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetéshez benyújtott, a kormány által támogatott, úgynevezett második körös módosító indítványokat. Ennek értelmében mintegy tízmilliárd forintot csoportosítanak át a minisztériumokon belül. A büdzsé főszámait már november elején elfogadták, így a módosítás csak fejezeteken belüli átcsoportosításra ad lehetőséget.

A szocialista javaslatok egyebek között az oktatási, az önkormányzati, az esélyegyenlőségi, a szociális ügyek, illetve a sport területén kezdeményeztek változtatásokat az egyes minisztériumok fejezetein belül; egy módosító indítvány pedig lehetőséget ad arra, hogy jövőre elinduljon és a jelenlegi tervek szerint három évig működjön az úgynevezett Kiút Program. Az indítványt 201 képviselő támogatta, 5-en szavaztak nemmel és 149-en tartózkodtak.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a szavazás előtt azt mondta: a 2010-es költségvetés arra vár, hogy valaki visszavonja. Hangsúlyozta: olyan büdzsére van szükség, amely hozzájárul a stabil, kiszámítható növekedéshez, a munkahelyek teremtéséhez.