Egymillió autós válthat az idén kötelező biztosítást

Infostart
2009. november 23. 10:50
Egymillió autós válthat kötelező biztosítást az idei kampányban - ezt prognosztizálja a két legnagyobb online alkuszportál. A biztosítás.hu közleménye szerint a nagy érdeklődés egyértelműen annak köszönhető, hogy az idei elérhető átlag megtakarítás 15 ezer forint. A netrisk.hu úgy számolta, hogy összesen 12 milliárd forint körül alakulhat az az összeg, amelyet idén országosan a biztosítást váltók megspórolnak.

A biztosítás.hu körkérdést intézett a biztosítótársaságokhoz, hogy mennyi szerződőre számítanak; mint kiderült, összesen 800 ezerre. A legtöbb szerződőt az Allianz várja, 250-300 ezret, amelynek nagyobbik része a lakossági szektorból kerül ki. Az Uniqa és a Generali 150-150 ezer új szerződőt prognosztizál. Az Aegon a harmadik, amely 100 ezer felett vár új szerződéseket.

A magas váltási arány a biztosítás.hu elemzése szerint egyértelműen annak köszönhető, hogy 25 ezer forint lett a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás átlagdíja, az átlagos megtakarítás 15 ezer forint.

Az elemzésben megjegyzik, hogy aki spórolni akar, most váltson, mert jövőre már magasabb díjak várhatóak.

A netrisk.hu komoly finisre számít a kötelező kampány utolsó hetében. Az online alkuszportál számításai szerint csak náluk eddig több mint kétmilliárd forintot spóroltak az átszerződők, és ez az összeg a kampány végéig megduplázódhat. Országosan a netrisk.hu 12 milliárd forintos megtakarítással számol a mostani kampányban.

Az elemzés megjegyzi, hogy nemcsak a kötelező, hanem a casco-biztosítás díja is csökkent az elmúlt időszakban: míg az év elején egy átlagos casco 109 ezer forint volt, most a kampányban együttkötési kedvezménnyel 65 ezer forintra süllyedt. A Genertel adatai szerint a vártnál többen, az autósok mintegy 12 százaléka köt a kötelezője mellé új casco-biztosítást is.

Az alkuszok összességében egymillió váltót prognosztizálnak a 2009-es kötelező kampányban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást