Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A maradék céltámogatást is elvonták az MTV-től

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövőre az ideinél 9,4 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat a Magyar Televízió, mivel a köztévé 2010-ben egyáltalán nem kap céltámogatást.

Az Országgyűlés 190 igen, 151 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett elfogadta Jánosi György (MSZP) a kormány által is támogatott javaslatát, amely elvonta az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió Közalapítványhoz, azaz a Duna Televízióhoz rendelte. Így az MTV jövőre nem kap egy fillér céltámogatást sem, mert az idei 9,4 milliárd forintos támogatással szemben a jövő évi büdzsé már csak ezt a 2,4 milliárdot tartalmazta.

A szocialista módosító indítványt az MSZP frakció mellett a fideszes Mádi László és nyolc, többségében volt MDF-es független képviselő támogatta; elutasította a Fidesz, a KDNP-frakció egy része, az SZDSZ és egy független képviselő mellett két szocialista is: Juhász Ferenc és Tóth József; tartózkodott a KDNP másik fele, Szijjártó Péter (Fidesz) és Karsai József (MSZP).

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője a házelnöknek írt levelében korábban úgy vélte: a tervezett költségvetési elvonások okozta "válsághelyzet következménye legrosszabb esetben az, hogy a Magyar Televízió képernyője elsötétül, hiszen januárban vagy februárban nem tud a Magyar Televízió bért adni a dolgozóinak".

Ennek megakadályozására - mint akkor bejelentette - előre korlátozniuk kell hír- és hírháttér-, érdekvédelmi, kulturális, történelmi, közelmúltra fókuszáló, kisebbségi és vallási műsoraik időkeretét.