eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

A maradék céltámogatást is elvonták az MTV-től

Jövőre az ideinél 9,4 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat a Magyar Televízió, mivel a köztévé 2010-ben egyáltalán nem kap céltámogatást.

Az Országgyűlés 190 igen, 151 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett elfogadta Jánosi György (MSZP) a kormány által is támogatott javaslatát, amely elvonta az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió Közalapítványhoz, azaz a Duna Televízióhoz rendelte. Így az MTV jövőre nem kap egy fillér céltámogatást sem, mert az idei 9,4 milliárd forintos támogatással szemben a jövő évi büdzsé már csak ezt a 2,4 milliárdot tartalmazta.

A szocialista módosító indítványt az MSZP frakció mellett a fideszes Mádi László és nyolc, többségében volt MDF-es független képviselő támogatta; elutasította a Fidesz, a KDNP-frakció egy része, az SZDSZ és egy független képviselő mellett két szocialista is: Juhász Ferenc és Tóth József; tartózkodott a KDNP másik fele, Szijjártó Péter (Fidesz) és Karsai József (MSZP).

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője a házelnöknek írt levelében korábban úgy vélte: a tervezett költségvetési elvonások okozta "válsághelyzet következménye legrosszabb esetben az, hogy a Magyar Televízió képernyője elsötétül, hiszen januárban vagy februárban nem tud a Magyar Televízió bért adni a dolgozóinak".

Ennek megakadályozására - mint akkor bejelentette - előre korlátozniuk kell hír- és hírháttér-, érdekvédelmi, kulturális, történelmi, közelmúltra fókuszáló, kisebbségi és vallási műsoraik időkeretét.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×