Cser-Palkovics: A szocialisták adták a fehér lovat

InfoRádió / MTI
2009. november 21. 16:36
MSZP-s politikusok adták a fehér lovat - reagált Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője Lendvai Ildikónak, az MSZP elnökének a kijelentésére, miszerint elhatárolódást vár a parlamenti pártoktól a Jobbik vasárnapra tervezett, Horthy Miklósra emlékező lovas felvonulásától.

A szocialista pártelnök az InfoRádiónak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: nemcsak az a kérdés, hogy ki ül a fehér lovon, hanem az is, ki adta azt a Jobbik alá, éppen ezért lenne szükség arra, hogy a Fidesz, amely annak idején elnézően tekintett a pártra, most felemelje szavát a rendezvény ellen.

Cser-Palkovics András erre úgy reagált: "A fehér lovat a >>díszzsidózó<< Pásztor Tibor belvárosi MSZP-s politikus adta, de adott egyet a zsidózó és cigányozó XIII. kerületi MSZP-s képviselő, Döry Miklós, és Gyurcsány Ferenc is, aki minden nap egy olyan villából indul pénzt osztogatni az MSZP-s holdudvarnak, amelyet kétszeresen, előbb a nyilasok aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától".

Hozzátette: egy fehér lovat adott Teleki László is, akinek a dolgozata szerint "meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés".

A két világháború közötti kormányzó, Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulójára fehér lovas vonulással emlékezik vasárnap délután a Jobbik a korabeli helyszínen. A menet a XI. kerületi Kosztolányi Dezső térről indul és a Szent Gellért térig vonul.